rhy.fi
Etusivu
Ajankohtaista Suojattu
Kalenteri
Kuvagalleria
Yhteystiedot
Säännöt Suojattu

 

Etusivu

Seura on perustettu vuonna 1959.
1.1.1959 kokooontui Tapavainolan ja ympäristöjen kylien miehet Vainikan taloon yhteiseen kokoukseen perustamaan metsästysseuraa. Saapuvilla oli noin 30 henkeä. Perustettavan seuran nimeksi tuli Tapavainolan ja ympäristön riistamiehet ry.

Järjestäytymiskokous pidettiin 6.1.1959 ja ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Eino Heinonen. Muiksi varsinaisiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Antti Koppo (varapuheenjohtaja), Pentti Saikko (sihteeri), Armas Oikkonen (rahastonhoitaja) ja Toivo Heikkonen.
Seuran nimi on myöhemmin (80-luvulla) muutettu Tapavainolan Riistamiehet ry:ksi.

Seura on Suomen Kennelliiton jäsen.

Seuran pinta-ala on nykyisin 4276 ha. Ominaispiirteena seuran alueelle on, että aluetta halkoo Lappeenranta-Helsinki rautatie sekä vilkasliikenteinen 6-tie. Näistä ominaispiirteistä johtuen seuran alueella sattuu useita hirvieläinkolaria vuosittain. Viime aikoina pääasiasa aitaamattomalla Mikkelintiellä.
Seuran jäsenmäärä on 60.

Seuran metsästyksen päätapahtuma vuosittain on hirvijahti. Viimeaikoina hirvijahtiin on osallistunut lähes puolet seuran jäsenmäärästä (25-30 henkilöä). 

Seuralla on metsästysmaja Salotorpalla. Metsästysmajalle ei tule valtakunnan sähköverkkoa, vaan sähkö tuotetaan agrikaatin voimin. Metsästysmajan läheisyydessä on nylkykatos, sauna ja noin 25- henkeä vetävä kota. Isompi kota, noin 35 henkeä vetävä, on rakennettu vuonna 2004 Tapavainolan Talo-osuuskunnan talon päätyyn Tapavainolan kylää. Iso kota on syksy viikonloppuisin ahkerassa ”jahtien suunnitelujen” käytössä ja on siellä nähty korttiringinkin kokoontuvan.

Hallitus 2024
- Harri Lohko puheenjohtaja
- Pekka Vainikka vpj
- Ossi Huovinen sihteeri
- Sami Väisänen rahastonhoitaja
- Kimmo Vainikka jäsen
- Veijo Immonen jäsen (suurpetoyhteyshenkilö)
- Jarmo Leino jäsen

Tutustu rhy.fi
Tämä sivusto on osa rhy.fi -palvelua
Ylös